Today I was given this gift!
One of my fellow volunteers at Little Bit (Thanks Patty!) has some Scandinavian heritage via her mother's side and every once in while she finds something in a box and immediately thinks of me, how nice is that? {smile}
Today she gave me this 'Scandinavian recipes' cook book. Look how old it is:
I don't think you can read it well, but it says the first edition came out in 1940! This particular edition is from 1949. The price was 50 cents...
The first recipe I came across was a rather gruesome one:
I'm sure it will taste good (since most Scandinavian food does!) but just the words 'head cheese' make me cringe...
This part I found at the end of the book and I rather liked the vintage looking illustration:
I think I'd rather have another one of these at the moment, a gift from one of our neighbors as a thank you for last week-end's party:
'Tis the season to be giving and receiving!
Hoofdkaas kennen we ook in Nederland, ik dacht dat het ook bekend is onder de naam "zure zult", of er in ieder geval op lijkt.
ReplyDeleteIk pak even een heerlijke bonbon mee voor bij de koffie straks, groetjes
Fijne dag, lieve groet
Hoi!
ReplyDeleteleuk dat je af en toe mn blog leest; kom ik nu even bij jou op visite!
Grappig dat je daar ook sinterklaas viert! met pepernoten en al. Die haak-rookworst etc van de hema zijn erg leuk; je bent wel verwend daar
door de sint.
groetjes Fleur uit de polder
Smörgåsbord is still very popular here, and now at Christmas time , it is "Julbord" Yummie!!!
ReplyDeleteKram, Monica
Ik ga liever voor de bonbons, dan voor de Hoofdkaas, als je het niet erg vind...! Leuk boek!
ReplyDeleteWij hebben vanavond Zweedse ballen gegeten bij Ikea. Telt dat ook? ;)
ReplyDelete